TIGAR OBUĆA
prošlost, sadašnjost, budućnost /
(tradicija, kvalitet, sigurnost)

Safety Rubber Footwear
Work Rubber Footwear
Work Rubber Footwear

1935. Kompanija Tigar osnovana je kao mala manufaktura za izradu proizvoda i obuće od gume, pod nazivom "Industrijska radionica Tigar, Dimitrije Mladenović Gaga i komp". Proizvodnja se najpre zasnivala na proizvodnji gumenog opanka.

1945. Počinje intenzivan razvoj drugih programa gumene obuće, kao i izuzetno pozitivan trend u pogledu obima, asortimana, posebno kvaliteta.

1980. Pokrenuta je proizvodnja lovačkog programa.

1985. Počela je saradnja sa švedskom firmom Lindstrom & Nilson, koja je, na osnovu zahteva skandinavskog tržišta, dala nov razvojni impuls fabrici, inicirajući razvoj zaštitnog programa gumene obuće. Kvalitet proizvoda i ukupna efikasnost fabrike zainteresovala je mnoge kupce, kao i druge evropske proizvođače gumene obuće, sa kojima je ostvarena poslovno-tehnička saradnja.

1995. Uvođenje standarda ISO 9001.

2003. Uvođenje standarda ISO 14001

2008. Otvorena je nova fabrika Tigar Obuća, u okviru industrijskog kompleksa Tigar III. Akvizicijom zaštitnog programa renomiranog proizvođača Hunter, Tigar Obuća je stekla vlasništvo nad brendovima Century, Forester i Firefighter.

2010. Uvođenje standarda OHSAS 18001

(Danas) U savremenim proizvodnim pogonima, koji su po kapacitetima najveći u Evropi, uvođenjem novih tehnologija i složenijih grupa proizvoda, Tigar Obuća danas je jedan od ključnih proizvođača gumene obuće, koji najveći deo proizvodnje plasira upravo na zapadnoevropska tržišta, ali i u Kanadu i Sjedinjene Američke Države.

Naša vizija: Biti evropski lider u proizvodnji gumene obuće.

Naši kupci